dinsdag 18 september 2012

Een weerzien met oude bekenden

Afgelopen zaterdag hebben we de beladen derby der Lage Landen gespeeld tegen Feijenoord in Rotterdam. Op het Feijenoord complex Varkenoord moesten we aantreden tegen de D1 om de koppositie te bepalen van de 1ste Divisie A, waarbij AZ natuurlijk op het vinkentouw zat.

Zaterdagochtend aangekomen was daar bij de tegenstander een oude bekende. Milan van Ewijk (zoon van de befaamde Rocco van Ewijk, welbekend in de Amsterdamsche Amateurwereld ;-P) speelt daar als rechtsbuiten met nr 7 zijn verdienstelijke toontje mee in de Feijenoord brigade.

Milan sticht gevaar vanaf de rechterkant

De 1ste helft hadden we een overwicht op onze tegenstander en zette we goed druk vooruit. De tegenstander had daar grote moeite mee, waardoor de 1ste helft zich min of meer afspeelde op hun helft. Op een paar gevaarlijke uitbraken na via rechts (Milan), hadden we het achterin redelijk dicht staan.

Ik kon samen met Juan en Quincy lekker voetballen op het middenveld en de aanval voorzien van bruikbare ballen. Helaas wisten we niet door te drukken, waardoor we bij rust maar met 1-0 voorstonden. De 2de helft begon ik in de wissel. Feijenoord was sterker uit de kleedkamer gekomen wat resulteerde uit meer gevaar en uiteindelijk de gelijkmaker. Hierna was het knokken om de winnende goal en de trainer bracht me weer terug in het veld. Uiteindelijk zouden wij aan het langste eind trekken en de overwinning binnenslepen op vijandig terrein vlak naast de befaamde Kuip.. Een prachtige afsluiting van een mooie zaterdagochtend. AZ volgt ons op de hielen, waardoor we aankomende zaterdag tegen Sparta weer vol aan de bak moeten. Dan spelen we een thuiswedstrijd...