vrijdag 10 februari 2012

11 Februari: Friendly against Competition Rival

Vandaag moesten we aantreden tegen Almere City FC, onze concurrent in de 2de divisie. Door het winterse weer van de afgelopen tijd gaat het om een vriendschappelijke wedstrijd. We moesten spelen op veld 10, waar het veld sneeuwvrij was gemaakt zodat we konden voetballen. Het was erg koud, maar wel beter weer dan de afgelopen dagen.
We startten de wedstrijd goed. De trainer had ons al uitgelegd dat we iets anders zouden spelen dan normaal, met een 4-mans middenveld. Sven mocht nog niet spelen, na zijn ongeluk op de training (Sven we hopen dat je er zo snel mogelijk weer bent!!!).
Ik startte zelf op 6 aan de rechterkant op het middenveld. Het eerste kwartier, 20 minuten, speelden we goed voetbal. Goede combinaties en druk zetten op de tegenstander. En iedereen vanuit de organisatie, zoals trainers dan roepen. We kwamen dan ook op een terechte 2-0 voorsprong. De trainer paste wat wissels toe en toen zakte we wat weg. Hierdoor kreeg Almere de grip op het middenveld en wisten ze gelijk te komen voor rust. Na rust was Almere duidelijk sterker en kwamen we niet meer aan voetballen toe. In plaats van de combinatie te zoeken, gingen we iets teveel lopen met de bal zei de trainer. Almere wist nog 2x te scoren in de 2de helft en kon hierdoor de wedstrijd naar zich toe trekken. Helaas verloren, enig lichtpuntje waren de 1ste 20 minuten waarin we goed speelden.... die lijn moeten we maar doortrekken in de competitie.

10 februari 2012.

Morgen moeten we aantreden tegen Almere City FC. Dit is de nummer 2 uit onze competitie. Omdat de KNVB het programma eruit heeft gegooid voor het weekend, betreft dit een vriendschappelijke wedstrijd.
Maar morgen zullen beide ploegen natuurlijk een 'statement' willen neerzetten voor het vervolg van de competitie, waarin we elkaars rivalen zijn. We spelen morgen om 10.00 uur op de Toekomst op veld 10....... In ieder geval weer lekker een wedstrijdje ballen! Hoop jullie morgen te zien..